Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

FotoGalleri  (klicka på namnet så kommer bildgalleriet fram)

Sigrid. Sigrid

Stubby Sox Bheag-Neòinean är hennes geiliska namn i stamtavlan och betyder " Liten Tusensköna" hon är en väldigt feminin dam, lite timid och gör inte mycket väsen av sig, sola är en favoritsysselsättning men även sök och hon kan verkligen sätta ner foten och styra upp i flocken när det är lite för busigt bland de yngre.

Hon är vår lilla livsnjutare, som tar det lite lugnare. Hon går gärna sin egen väg när hon tycker så men är glatt med på spännande upptåg vid inbjudan. Hon lägger i en högre växel på nolltid om det är nåt att äta eller jaga i närheten. Hon älskar att gosa runt o stå på huvudet eller att få massage kryddat med bus. En friskus som vill vara ute jämt i trevligt väder icke annars. Hon är en en duktig omsorgsfull mamma som alltid sköter om och fostrar sina valpar väl. De har god social kompetens. Det är väldigt roligt med aktiviteten utställning....då blir det mycket god belöning  och då visar hon gärna upp sin bästa sida så länge som önskas och koncentrerad oavsett bjässar till hundar intill. Sigrid har fullgjort anlagsklassen för Viltspår med Godkänt & Hederspris. Fokuserad djup i spåret..

 

Hilda

Stubby Sox Beàrnan-Brìde är hennes geiliska namn som betyder "Dandelion eller MaskRos" -stark av naturen och som skiner ikapp med solen, det stämmer bra med hennes personlighet

Hilda är den första som visar klart att ordning är viktigt här i flocken särskilt när vi får besök av hundkompisar eller utflyttade valpar på besök, en tuff klarsynt dam ingen lurar i första taget, sin ledares högra hand. Hon är också en glad, busig tjej som nyfiken är och vill göra sitt bästa när så efterfrågas. Hilda är en hejare på att leka ute i högt tempo såväl som närkamp och hennes glädje syns lång väg, svansen vajar oavbrutet och hon skrattar el ler väldigt tydligt. Hon älskar att vara med där det händer saker. Det passar ju väldigt bra på utställningar mm. Då är hon i sitt esse. Hon har varit en väldigt duktig mamma hon med, mycket pyssel och lek men även tukt och förmaning när det behövs. Det blir signalsäkra valpar här med mycket god social kompetens..

Anton Anton

Stubby Sox Ballroom Blitz. De flesta tänker på låten som gruppen Sweet hade på 70-talet, jag var fast när den spelades upp på radio Luxenburg. Det gnistrar till när Anton kommer fram då han är en glad spjuver. Hans utstrålning och blick är intagande. Han möter blickar med värme och ett leende känns det som. Han är uppmärksam nyfiken positiv glatt med på alla upptåg tillgiven, gosig. En lugn och trygg kille som blivit svensk juniorvinnare 2013, varit med på en väldigt innehållsrik resa till Storbritannien och Crufts Världskända Hundutställning och är nu svensk utställningschampion 2016.

Den resan gick med flyg till Bryssel, bil till Calais Frankrike och färjan över till Dover England sedan bilfärd igen, upp till Birmingham. Det var en lång lång resdag som han var hur lugn som helst med. Stöd fanns hela tiden av Totte, halvbror och av oss. Han var hur cool som helst hela utställningsdagen på den verkligt stora arenan som Crufts är.

Anton är son till Hilda - Stubby Sox Beàrnan-Brìde. Han är uppvuxen hemma här med en kullbror och sedan även med Sigrids valpkull på 5 st kusiner. Han är väldigt socialt signalsäker och anpassar sig lätt men kan säga ifrån när det är anledning. Han busar och utmanar både sin mamma och moster här hemma i vardagen och de låter honom godmodigt hållas tills de fått nog. Han gled omärkligt rakt in i våra hjärtan från första sekund. En riktig skatt.

 

Ester in Memorian

Ester var min första tik, en glädjespridare så otroligt söt och feminin. Hon hade många strängar på sin lyra.
Väldigt positiv, arbetsvillig, vänlig och tillgiven men samtidigt sprallig och yster. 
Hon växte med uppgiften som mamma till en otrolig bra förebild för sina små. En perfekt mamma,  tålmodig och snäll, men gav tydliga signaler när så behövdes tillrättavisning. Hon gav till fullo till var o en av sina valpar det som de behövde för sin utveckling, både ris o ros.

En tuff flockledare när det behövdes visa var skåpet skulle stå. En hängiven jägare med en hel del instinkter.  Ester tyckte utställning var jätteroligt, visade glatt upp sig hon var så trygg och lättsam. Hon har lämnat ett stor tomrum efter sig alldeles för tidigt.
Hennes fina egenskaper och personlighet har gått i arv, det ser vi varje dag i hennes nu vuxna valpar. Vi gläds och minns henne varmt.


Frasse in Memorian

Min älskade Frasse hade allt man kunde önska av sin Bästa vän.
En härligt samarbetsvillig lättlärd och smart kille. Han kunde lösa väldigt kluriga svårigheter som att öppna en termos och ta ur sin belöning eller öppna ett hopknutet badlakan felfritt. Han lärde sig som 1-åring att säga -Mamma då han var en väldigt "pratig" Cairn. Han hade hur mycket ork som helst i skogen eller i pulkabacken, han tog sig fram i all terräng, även på surfbrädan eller på badringarna i vattnet. Helt orädd. Han kunde avsluta en mils promenad med ett typiskt cairn-race i 190.

Han fick en utmärkelse som klar Kurs-Etta på valp-/vardags-lydnad vid 10 månader.
Som 1-åring hade vi tränat in alla överkurs-tricks/aktiviteter ur boken "Min vän hunden". Han behövde sällan koppel. Han var en stabil trygg förebild och kompis för Ester som lärde sig mycket av honom när hon kom till oss. Frasse var så tillgiven, alltid glad, vänlig och med ett hjärta av guld.

På äldre dar, vid 12 år blev han extrapappa och manlig förebild för 5 valpar då han gosade, lekte och även fostrade Esters valpkull. Han var fortfarande Kung och respekterades totalt vid sidan av Ester som tagit över ledarskapet i flocken.

Han hade pondus genom åren och även en egen fan-club bland våra vänner och grannar, gammal som ung.
Han var en fantastisk personlighet med otrolig charm, en riktig guldklimp. Det finns så många fina minnen att glädjas åt då vi nästan fick 15,5 år tillsammans. Han fick somna in hemma i lugn o ro med oss alla i sin närhet. Ester gav ett speciellt stöd o tog farväl till honom i den stunden, som jag aldrig kommer att glömma.


Blandat

Här finns det mycket bilder på både våra andras och utflyttade i varierande slag.